Winstdaling van 37 procent voor AkzoNobel

Door de verslechterde economie en de stijgende grondprijzen is de nettowinst van chemieconcern AkzoNobel het afgelopen kwartaal met 37,4 procent gedaald tot 149 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 238 miljoen euro.

Dat heeft AkzoNobel bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal bekendgemaakt. Het grootste verf- en coatingsbedrijf ter wereld heeft aangegeven niet de verwachten dat de omstandigheden snel zullen verbeteren. Het concern geeft daarom geen nieuwe winstverwachting voor de komende periode.

AkzoNobel heeft een kostenbesparingprogramma van 500 miljoen euro aangekondigd. Daarbij zullen ook banen worden geschrapt, liet topman Hans Wijers aan het Radio 1 Journaal weten. Wijers:

“Er zullen zeker door de hele wereld fabrieken moeten sluiten. Dat hebben we dit jaar ook gedaan. Het gaat dus zeker banen kosten.”

Wijers wil niet ingaan op hoeveel banen er geschrapt moeten worden.

    • Lex Boon