Weer

Na een korte wisselvallige periode staat vanaf morgen opnieuw een periode met droog najaarsweer voor de deur, met vanaf zaterdag veel zon. Oorzaak is een hogedrukgebied dat ten zuiden van ons land naar het oosten schuift en boven Rusland nog verder opbouwt.

Vanavond vallen langs de kust nog enkele buien. Vannacht wordt het droog en koelt het onder heldere hemel landinwaarts af tot rond het vriespunt. Op een enkele plek komt het tot een graadje vorst. Vlak bij de grond komt het kwik op meer plaatsen onder het vriespunt.

Morgen schijnt de zon het vaakst in het zuidoosten. In het noorden en westen zit meer bewolking maar het blijft ook daar droog. Er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 11 à 12 graden.

In de nacht naar zaterdag kan het ook een graadje vriezen. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en er wordt droge lucht aangevoerd. De temperaturen liggen overdag iets hoger.

Daarna worden de nachten minder koud en blijft het ook overdag wat zachter. Verder is er veel zon. Het hogedrukgebied boven Rusland lijkt zo sterk te worden dat storingen op de Oceaan wellicht tot het midden van volgende week worden tegengehouden.