Video: de toespraak van Obama over de dood van Gaddafi

Caption: President Barack Obama speaks in the Rose Garden of the White House in Washington, Thursday, Oct. 20,2011, to discuss the death of Libyan leader Moammar Gadhafi. (AP Photo/Susan Walsh) De Amerikaanse Barack Obama spreekt de pers toe in de rozentuin van het Witte Huis. Foto AP / Susan Walsh

De Amerikaanse president Barack Obama sprak vanavond de wereld toe over de dood van Moammar Gaddafi. Hij hoopt dat de val van het regime van de Libische leider een voorbeeld is voor andere totalitaire dictaturen in de regio.

Daarnaast wenste hij het Libische volk het beste toe, maar ook sterkte met de heropbouw van het land. Bovendien roemde hij de Amerikaanse bijdrage in de opstand tegen Gaddafi. Bekijk hier de toespraak terug.

    • Hans Klis