Verrassend? Nee. Leuk? Nee

scene uit de film The Change-Up (2011) FOTO: UPI
scene uit de film The Change-Up (2011) FOTO: UPI

The Change-Up.

Regie: David Dobkin. Met: Ryan Reynolds, Jason Bateman, Leslie Mann, Olivia Wilde. *

Vader Dave moet ’s nachts de luier van een van zijn drie baby’s verschonen. Terwijl hij slaperig worstelt met luiers, schijt een baby vol in zijn gezicht. Even later krijgt hij ook nog een lading talkpoeder over zijn hoofd. Leuk? Nee. Verrassend? Nee.

Het is de opmaat naar een lichaamsverwisselingsfilm. Dave, een succesvol advocaat en familieman, gaat een avondje stappen met zijn vriend Mitch, een onvolwassen, blowende womanizer. Ze eindigen samen pissend bij een fontein, wensen dronken en weemoedig elkaars leven te leiden. Dan kon Dave eens met een andere vrouw naar bed en had Mitch eens wat vastigheid. Er volgt een knal, het licht in de stad valt uit en de volgende ochtend is men van lichaam gewisseld. Dan weet je het verder wel: Mitch wordt verantwoordelijker en zelfs ambitieus, Dave begrijpt dat het gezinsleven ideaal voor hem is.

André Waardenburg