Uit voor kinderen

Gratis Museumdag

Op zaterdag 22 oktober kan je in Gelderland musea gratis bezoeken en veel musea hebben ook een leuk kinderprogramma, ‘Voel je VIP’ heet het. In het Kröller-Müller Museum, Otterlo word je ontvangen door een zeer geleerde professor en een boswachter, die je meenemen naar een tentoonstelling over de natuur. Van Theatergroep Pluim krijg je allemaal opdrachten en als je die goed uitvoert word je aangenomen bij de vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Ook zijn er speurtochten.

In het Museum voor Moderne Kunst Arnhem kan je aan het werk met kunstenaar Lisa Vieten. Eerst laat ze je in de museumtuin een nieuw beeld zien dat op een kasteel lijkt en ook wel op een kerkje. Daarna kan je zelf een kunstwerk maken. Je werkt met verschillende laagjes vloeipapier en zelfgemaakte stickers.

Vier metselaars uit Mali hebben in de zomer een prachtig lemen huis gebouwd in het Afrikamuseum in Berg en Dal. In een workshop neem je een kijkje bij dit Djennéhuis en daarna ga je een Malinees miniatuurhuis van klei bouwen. En een verhalenverteller neemt je mee naar Afrikaanse dorpen, het tropisch regenwoud en het Afrikaanse dierenrijk. En zondag is de familievoorstelling Hond zonder staart over de jongen Kolintembo en zijn hond M’Kulele.

www.gratismuseumdag.nl

Vlissingse Zeedag

Ook voor het muZEEum in Vlissingen is de toegang gratis, maar dan op zondag tussen 12-17u. Je kan een rondje meevaren met een snelle politieboot, of doe mee met de Zeelessen. Vanaf het strand ga je vissen met een sleepnet, samen met een ervaren gids. Hij zal je alles vertellen over de zee en de vondsten in je sleepnet (v.a. 14u). Binnen in het museum kan je op zoek naar de geschiedenis van de zeevaart in Zeeland en buiten voor het museum is er muziek door het Scheldeloodsenkoor en Leerlingenorkest ‘Ons Genoegen’. www.muzeeum.nl