Rotterdam is geen sfeerloos tochtgat

De tegenstelling ‘vitale metropool of sfeerloos tochtgat’ in het artikel over Rotterdam (NRC Handelsblad, 14 oktober) getuigt van weinig realiteitszin. Rotterdam is op Europees niveau een middelgrote stad en zal nooit een metropool worden, terwijl het centrum evenmin over de hele linie een sfeerloos tochtgat is. Wellicht geldt dit ’s avonds voor een typische winkelstraat als de Lijnbaan en de directe omgeving daarvan, maar dat is niet het hele centrum. Er blijft nog genoeg over, waar ’s avonds wel wat te beleven valt: Witte de Withstraat, Scheepvaartkwartier, Oude Haven, etc. De bij het artikel geplaatste foto van de Lijnbaan aan het einde van de middag komt dan ook over als een vlag die de lading niet dekt. Alsof de centra van Den Haag en Utrecht ’s avonds wel overal bruisen! Weleens na winkelsluitingstijd door de Spuistraat of Hoog Catharijne gelopen?

Fred Maessen

Rotterdam

    • Fred Maessen Rotterdam