Rihanna schikt met fotograaf LaChapelle over plagiaat

Zangeres Rihanna heeft een schikking getroffen met de beroemde modefotograaf David LaChapelle. LaChapelle beschuldigde Rihanna van plagiaat. Hoe veel de zangeres moet betalen, is niet bekend, maar de fotograaf is volgens een woordvoerder tevreden.

Rihanna zou LaChapelles ideeën gestolen hebben voor haar videoclip bij het nummer S&M. De fotograaf zegt dat de zangeres zijn foto’s gebruikte als inspiratie. Acht scènes waarin Rihanna onder meer tegen een zwart-blauwe achtergrond met een snoepje op haar tong te zien is, zouden zijn gestolen. LaChapelle stapte naar de rechter en klaagde Rihanna en haar label Def Jam aan.

La Chappele eiste een miljoen dollar schadevergoeding.

Eerder liet de fotograaf al weten dat het conflict „puur zakelijk” is: „Ik ben dol op RiRi. Dit is niets persoonlijks. Artiesten betalen vaak voor beats op samples en dat zou niet anders moeten zijn voor een visuele stijl.” (Novum)