Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

PSV boekt winst tegen Hapoel Tel Aviv: 0-1

Caption: PSV Eindhoven's Georginio Wijnaldum celebrates after scoring a penalty as Hapoel Tel Aviv's Edel Apoula, right, look on during their Europa League Group C soccer match at the Bloomfield stadium in Tel Aviv, Israel,Thursday, Oct. 20, 2011 . (AP Photo/Ariel Schalit)
Caption: PSV Eindhoven's Georginio Wijnaldum celebrates after scoring a penalty as Hapoel Tel Aviv's Edel Apoula, right, look on during their Europa League Group C soccer match at the Bloomfield stadium in Tel Aviv, Israel,Thursday, Oct. 20, 2011 . (AP Photo/Ariel Schalit) Georginio Wijnaldum van PSV viert zijn doelpunt tegen Hapoel Tel Aviv. Foto AP / Ariel Schalit

PSV heeft ook de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen.

Na Legia Warschau en Rapid Boekarest werd ook Hapoel Tel Aviv door de Eindhovenaren verslagen: 0-1. Georginio Wijnaldum maakte in de zeventigste minuut uit een penalty het enige doelpunt van de wedstrijd door een penalty te benutten.

De hoogtepunten in het Bloomfieldstadion waren eenvoudig op de vingers van één hand te tellen. Voor rust kwam Tim Matavz met een schot voorlangs nog het dichtst bij een doelpunt. De thuisploeg kreeg twee kleine kansjes maar wist net als PSV in de eerste helft geen enkel schot op doel te produceren.

In de tweede helft, met Kevin Strootman als vervanger voor Orlando Engelaar, dook PSV iets vaker op in de buurt van het vijandelijke doel. Dat was voornamelijk het werk van Dries Mertens. De topscorer van de Eredivisie dwong eerst doelman Edel tot een knappe redding en werd wat later gestuit ten koste van een strafschop, die Wijnaldum feilloos benutte.

Hapoel kwam die tegenslag niet meer te boven en zag zo ook de derde groepswedstrijd eindigen in een nederlaag. PSV gaat met negen punten uit drie duels soeverein aan de leiding. Legia Warschau komt door een 1-0 zege bij Rapid Boekarest op zes punten. De Roemenen hebben er drie.

Eerder vanavond boekte FC Twente winst in Denemarken tegen Odense BK: 4-1 en kwam daarmee dichter bij overwintering in de Europa League. AZ ontsnapte echter aan een nederlaag tegen Austria Wien. Alleen door twee doelpunten in de laatste tien minuten speelde de koploper van de Eredivisie thuis met 2-2 gelijk tegen Austria Wien.