Opstelten wil van OM opheldering over uitblijven straf zakkenroller

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) is boos dat de vrouw, die afgelopen weekeinde als duizendste zakkenroller werd gepakt in Amsterdam, geen straf krijgt. Hij wil tekst en uitleg van het Openbaar Ministerie, schrijft De Telegraaf vandaag.

Opstelten in een reactie op de beslissing van justitie:

“Ik ben voor zero tolerance. Elke zakkenroller moet worden opgepakt en gestraft.”

De minister roept de top van het OM waarschijnlijk volgende week op het matje.

Het OM liet gisteren weten dat de vrouw, die door agenten een blaadje met ’1000’ op haar rug kreeg geplakt, al genoeg was gestraft door de media-aandacht. De zaak werd daarom geseponeerd.

De grappig bedoelde actie werd gefilmd door een cameraman van AT5 (video). Agenten van het zakkenrollersteam, die verantwoordelijk waren voor de actie, zijn al aangesproken door hun leidinggevenden. De politie betreurt het dat zij het jubileum op deze wijze vierden.

    • Marije Willems