Mijn muziek zat er dus al vanaf het begin in

Lee Towers is op 1 november ‘One Night Only’ terug in zijn Ahoy met een jubileumgala.

Boek

Dick Swaab: Wij zijn ons brein

Wij overwinteren altijd op Curaçao. Ik heb dit boek daar twee keer gelezen. Wat een fascinerend boek, ontzettend interessant. Dat de mens, al voor hij geboren is, gevormd is. Dat alles al in je genen zit. Of je nu wilt of niet. Hoe Swaab al die hersenen onderzocht. Hoe zit het met pubers. Hoe zit het met mensen die geboren zijn in het verkeerde lichaam. Maar ook autisten, die dus iets geniaals kunnen.

Mijn muziek zat er dus al vanaf het begin in. En dat ik altijd dingen heb willen organiseren. Ik vond het echt fantastisch om hierover te lezen.

Musical

Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje won laatst vier Musical-awards. Geweldig natuurlijk, alleen was de cast toch wat teleurgesteld na alle lovende recensies. Ze hadden namelijk niet de hoofdprijzen. Ik kreeg een telefoontje: zou het niet leuk zijn om ze een hart onder de riem te steken. Ik ben ze gaan toezingen, ergens in een restaurant in Amsterdam. Dat werd gewaardeerd. Het is een prachtige musical met een mooie rol voor vriendin Anne Wil Blankers.

CD

Rob de Nijs: Eindelijk Vrij

Goede vriend Rob ging naar het zuiden van Amerika en maakte daar een steengoede plaat met Daniël Lohues. Een meesterwerk. Die man is een icoon, hij houdt het al zo lang vol op een hoog niveau. Hij scoorde al in 1963 zijn eerste hit! Dat doorgaan kan alleen – weet ik uit ervaring – als je over discipline beschikt. Rob kan dat.

Ja, ik sta er ook weer, binnenkort in Ahoy. Een groot jubileumconcert met het Metropole Orkest. Ach, ik ben getrouwd met die zaal. Vijftig keer stond ik daar met mijn Gala of the Year. Dat leek me wel genoeg. Nu zit ik echter 35 jaar in het vak, krijg ik een oeuvre-award, dus we doen het nog een keer.

    • Amanda Kuyper