Marco van Basten geen technisch directeur Ajax

Van Basten en Ajax hebben gesprekken gevoerd, maar beide partijen kwamen er niet uit.

Marco van Basten wordt geen technisch directeur bij Ajax. Dat zei de voormalig spits en trainer van de Amsterdams club gisteravond bij Sport1. „Ik heb wel met Ajax gesproken en op zich was het interessant, alleen zaten er nog een hoop mitsen en maren aan”, liet Van Basten weten.

Toen de twee partijen er niet uitkwamen, werd besloten de gesprekken niet voort te zetten. „We hebben gezegd: laat maar zitten.”

Begin deze maand werd duidelijk dat Van Basten was gepolst voor de functie van technisch directeur bij Ajax. Dat was opmerkelijk omdat de Utrechter die functie ook al eens vervulde toen hij trainer bij Ajax was. Zijn aankoopbeleid leverde hem toen veel kritiek op. Ook lag Van Basten destijds in de clinch met Johan Cruijff over de reorganisatie van de jeugdopleiding.

Ajax is behalve naar een technisch directeur ook op zoek naar een algemeen directeur. Cruijffs favoriet Tscheu La Ling werd door zijn medecommissarissen afgewezen. Sindsdien werd Rob Been junior genoemd, maar ook die lijkt inmiddels afgehaakt te zijn. (Novum)