Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Terrorisme

Het Gaddafi-tijdperk 1969 - 2011

De Libische leider Moammar Gaddafi is naar alle waarschijnlijkheid omgekomen bij een aanval. Zijn konvooi zou gebombardeerd zijn door NAVO-gevechtsvliegtuigen terwijl hij uit zijn laatste bolwerk, zijn geboorteplaats Sirte, was gevlucht. Dit bericht wordt aangevuld met nieuwe foto's.
Kolonel Moammar Gaddafi na zijn coup op 27 september 1969.
Moammar Gaddafi spreekt de burgers van Benghazi toe op 25 juli 1973.
AP
Moammar Gaddafi verlaat het Elysee-paleis na een ontmoeting met de Franse president Georges Pompidou.
AP
Kolonel Moammar Gaddafi na zijn coup op 27 september 1969.
AFP
Moammar Gaddafi beschuldigt op elf maart 1982 de Amerikaanse president Reagan van het uitlokken van een derde wereldoorlog tijdens een persconferentie in Wenen.
UPI Blaha / GF
Kolonel Moammar Gaddafi na zijn coup op 27 september 1969.
Gaddafi tijdens een interview met een Amerikaanse journaliste in Tripoli op 12 januari 1986. Twee jaar eerder openden Libische functionarissen in Londen het vuur op demonstranten, daarbij kwam de Britse politieagente Yvonne Fletcher om het leven. Haar dood zorgde voor nog meer isolering van de Libische leider die al onder vuur lag vanwege het sponsoren van terroristische organisaties.
Kate Dourian / Reuters
Gaddafi en Mubarak reden in augustus 1990 samen naar een spoedberaad van de Arabische Liga. De foto werd genomen op het Tahrir-plein, de plek waar tienduizenden Egyptenaren demonstreerden tegen Mubarak die kort daarna opstapte.
Reuters
Moammar Gaddafi met de in februari afgetreden Egyptische president Hosni Mubarak in de tent van de Libische leider bij de Egyptische grensstad Sidi Barrani, 21 april 1992. Mubarak trad eerder dit jaar af na gigantische demonstraties tegen zijn bewind.
Aladin Abdel Naby / Reuters
Moammar Gaddafi met zijn kleindochter in zijn tent in het Bab al-Aziziya-complex. De foto is afkomstig van beelden uit 2005.
Reuters TV
Gaddafi tijdens een persconferentie in Rome, juni 2009.
Max Rossi / Reuters
Gaddafi tijdens een vergadering van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) in Rome, november 2009.
Alessandro Bianchi / Reuters
Moammar Gaddafi tijdens een forum in de Libische hoofdstad Tripoli voor de koningen, sjeiks, sultans en burgemeesters uit Afrika - 8 september 2010.
Abdel Magid Al Fergany / AP
Gaddafi tijdens een toespraak in juni 2010 in zijn geboorteplaats Sirte. Die stad werd vandaag ingenomen door de troepen van de Nationale Overgangsraad, Gaddafi zou tijdens het vluchten gedood zijn.
Ismail Zetouny / Reuters
Moammar Gaddafi gebaart op 10 april 2010 naar zijn aanhangers in Tripoli vanuit een konvooi.
Louafi Larbi / Reuters