Opinie

Herfstperikelen

Terwijl ik met mijn fiets bij het stoplicht wacht, bekijk ik een auto die in de straat rechts van me voor het stoplicht stilstaat. Ineens zakt de bestuurder weg, zijn hoofd leunt op de passagiersstoel. Nee toch? Verbeeld ik ’t me? Wordt die man steeds bleker? Hoe zou ik hem moeten helpen? Mijn EHBO-diploma? Verlopen!

Terwijl ik met mijn fiets bij het stoplicht wacht, bekijk ik een auto die in de straat rechts van me voor het stoplicht stilstaat. Ineens zakt de bestuurder weg, zijn hoofd leunt op de passagiersstoel.

Nee toch? Verbeeld ik ’t me? Wordt die man steeds bleker? Hoe zou ik hem moeten helpen? Mijn EHBO-diploma? Verlopen! Ligt er een gevarendriehoek in de auto? Allerlei vragen komen op.

Eindelijk groen licht voor mij, ik fiets naar de auto waar de man nog steeds met zijn hoofd opzij ligt. Ik tik op zijn raampje, de man schiet overeind. Ik vraag of alles oké is.

„Ja hoor, ik kijk alleen of ’t stoplicht al op groen gaat.”

Lidwine Bongers