Zoete genie Emily Dickinson

De Amerikaanse schrijfster Emily Dickinson (1830-1886) was een kookfanaat. Dat meldt de blog ‘Diner’s Journal. Notes on Eating, Drinking and Cooking’ van The New York Times. Ter ere daarvan proeven New Yorkers vandaag in Battery Park City haar meest favoriete recepten. Manuscripten, brieven, en fragmenten van haar leven worden op dit moment ten toon gesteld in de

De Amerikaanse schrijfster Emily Dickinson (1830-1886) was een kookfanaat. Dat meldt de blog ‘Diner’s Journal. Notes on Eating, Drinking and Cooking’ van The New York Times. Ter ere daarvan proeven New Yorkers vandaag in Battery Park City haar meest favoriete recepten.

Manuscripten, brieven, en fragmenten van haar leven worden op dit moment ten toon gesteld in de Poets House, een nationale dichtersbibliotheek en literair centrum in Lower Manhattan. Ook ligt er een handgeschreven vel van Dickinson, met daarop een recept voor cakes: een kopje kokosnoot, 2 kopjes bloem, 1 kopje suiker, 1/2 kopje melk, 2 eieren, 1/2 theelepel soda.

Of dit ook een beetje smaakt? ‘Dickinson was een gevierd bakker’, zegt Alexandra Mann van Poets House.

Lees hier het artikel in New York Times.

Voor meer informatie over Poets House, klik hier.

    • Roderick Nieuwenhuis