Technoreis vol geritsel van insecten

dance-cd

Martyn: Ghost People

Voor zijn tweede cd heeft de Nederlandse danceproducer Martyn zich laten inspireren door techno, vertelt hij interviewers. Martyn maakt instrumentale, elektronische dansmuziek die niet stampt, maar schuifelt, en vooral lijkt ontstaan vanuit de zoektocht naar afwijkende, maar vloeiende klanken. Dat levert vriendelijk klinkende tracks op. Afgezien van de bombastisch opening, ‘Love and Machines’, is Ghost People een reis langs iets wat lijkt op het versterkte geritsel van insecten, vervormd gebrom en een enkel marcherend ritme.

Martyn, die tegenwoordig woont in Amerika en zijn cd uitbracht via het label van collega Flying Lotus, heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als remixer en performer. Op zijn eigen cd laat hij de geluiden van alle kanten op elkaar botsen en transformeren tot iets anders. Het maakt een track als het toepasselijk genaamde ‘Horror Vacui’ bijzonder opwindend.

HESTER CARVALHO

Martyn staat 21 oktober op het Amsterdam Dance Event in Trouw, (uitverkocht).