Sheriff kan in Ohio op safari naar groot wild

Jachtluipaarden, tijgers en leeuwen. Inwoners van het Amerikaanse stadje Zanesville, Ohio waanden zich gisteren in de tropische wildernis, na de ontsnapping van tientallen exotische beesten uit het dierenpark van een lokale dierenliefhebber. Alle kooien stonden open toen de politie bij het park aankwam. De eigenaar was dood, omringd door wilde dieren.

De politie heeft 25 ontsnapte dieren afgeschoten, waaronder beren en wolven. De politie adviseert inwoners om binnen te blijven, meerdere scholen blijven vandaag gesloten. „Dit zijn wilde dieren die je ziet op televisie in Afrika”, waarschuwde de lokale sheriff tijdens een persconferentie. „Ze zijn volwassen, groot en agressief.”

De doodsoorzaak van de eigenaar van het park, Terry Thompson, is niet onthuld. De politie heeft een aantal agressieve dieren moeten doodschieten om bij zijn lichaam te komen. Thompson was net vrij uit de gevangenis, aldus de politie.

Thompson hield in totaal 48 wilde dieren, waaronder kamelen, giraffes, orang-oetangs, chimpansees en grizzlyberen. Nog niet alle beesten zijn teruggevonden. De politie zegt vooral bezorgd te zijn over beren en „grote kat-achtigen” die nog rondzwerven. Agenten patrouilleren in auto’s, niet te voet.

Ohio stelt weinig beperkingen aan het houden van exotische dieren. Voor het houden van beren is een vergunning nodig, maar voor exotische dieren zoals leeuwen en tijgers bestaan geen regels. De staat heeft een van de hoogste aantallen doden en gewonden door wilde huisdieren van de VS. (AP)