Opinie

Oostkapelle

Op het terras van de strandtent worden bieren en schnitzels geserveerd. Mensen klinken, kinderen hollen over de planken. Dan schalt een strijkorkest uit de speakers. Violen overstemmen de gesprekken – Andante. Meer publiek dromt naar buiten. Kinderen worden op tafels gehesen, fototoestellen tevoorschijn gehaald. Bijna zeven uur. Collectief draaien de hardnekkigste borrelaars hun hoofd. Daar

Op het terras van de strandtent worden bieren en schnitzels geserveerd. Mensen klinken, kinderen hollen over de planken. Dan schalt een strijkorkest uit de speakers. Violen overstemmen de gesprekken – Andante.

Meer publiek dromt naar buiten. Kinderen worden op tafels gehesen, fototoestellen tevoorschijn gehaald. Bijna zeven uur. Collectief draaien de hardnekkigste borrelaars hun hoofd. Daar zakt, zakt, zakt de zon… bal, nagel, schijfje. Crescendo.

De muziek bereikt haar hoogtepunt als het laatste streepje roze verdwijnt. Dan stopt-ie. Het publiek joelt. Goed gedaan zon.

Elfanie toe Laer