Apple lanceert herdenkingssite voor overleden topman Jobs

Apple herdenkt vandaag officieel Steve Jobs door zijn leven te vieren. Om de herinnering aan de onlangs overleden Jobs levend te houden heeft Apple een speciale herdenkingspagina in het leven geroepen op zijn site: Remembering Steve.

Op de pagina is een selectie van de meer dan een miljoen reacties te lezen van mensen van over de hele wereld die de afgelopen twee weken hun herinneringen aan Apple opstuurden. “One thing they all have in common is how they’ve been touched by his passion and creativity”, aldus Apple.

De reacties die op de pagina automatisch ververst worden hebben inderdaad gemeen dat ze allemaal zeer lovend over Jobs zijn. Een kleine selectie:

“Steve Jobs was an extraordinary leader, he had vision, unlimited passion, and a persistence that was unmatched. He took a company that was dying with stocks below $10.00 and grew it with products that were revolutionary in customer experience and features to a stock of $400.00+. Who does that? He will be missed and he deserves his place in history as a visionary that never accepted - it cannot be done - and made it happen.”

“Thank you for connecting us. For entertaining us. For putting a song in our pockets. For teaching my Mother to text. I love you, Steve Jobs. RIP.”

“Steve, I may have never met you but you have inspired me and pretty much every other techie in the world through your devices, computers and the media. Every year I looked forward to the events to see what you and Apple come up with. I may not own a Apple computer But I do have an iPhone 4 and a iPod Classic, which I wouldn’t trade for any other device out there. One day I will have a mac book and look back and think… Steve Jobs was a part of this amazing device and everything else Apple has come up with. I’m sorry to hear you are gone, your are in a better place now and your don’t have to suffer from all the pain anymore. R.I.P for Jobs, the greatest techie of all! -- Thank you”

Apple staat vandaag stil bij het overlijden van Jobs met een herdenkingsbijeenkomst op het hoofdkantoor in Cupertino. Wereldwijd worden filialen van Apple als het nodig is een paar uur gesloten zodat medewerkers de dienst via een webcast mee kunnen beleven. Apple-CEO Tim Cooke schrijft in een e-mail over de bijeenkomst dat het personeel van Apple de tijd kan nemen om “de geweldige dingen die Steve in zijn leven heeft bereikt” te overdenken.

Wil je zelf je herinnering aan Steve Jobs aan Apple sturen? Dat kan via rememberingsteve@apple.com.