Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Moordenaar Milly Boele opgenomen in Pieter Baan Centrum

Sander V., die voor de moord op het 12-jarige meisje Milly Boele is veroordeeld, is afgelopen vrijdag opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Daar wordt hij zeven weken lang onderzocht. Zijn advocaat Jan Willem Ausma had bij het gerechtshof aangedrongen op onderzoek bij het PBC om vast te stellen of V. wel toerekeningsvatbaar was toen hij de moord pleegde, meldt persbureau Novum.

Milly Boele uit Dordrecht verdween maart vorig jaar. Het lichaam werd later teruggevonden in de tuin van de buurman van de familie, de politieagent Sander V. Hij werd eind november vorig jaar tot achttien jaar cel en tbs veroordeeld voor de moord.

Het Openbaar Ministerie en V. gingen in hoger beroep. V. wilde nader onderzocht worden in het PBC. Als blijkt dat het recidivegevaar kleiner is dan aanvankelijk gedacht kan dit van invloed zijn op zijn straf. Het onderzoek in het centrum duurt zeven werken. Daarna wordt een rapport opgesteld. Ausma verwacht dat de zaak begin volgend jaar dient bij het hof.