Media- en literatuurwetenschapper Kittler overleden

De invloedrijke Duitse media- en literatuurwetenschapper Friedrich Kittler is gisteren op 68-jarige leeftijd in Berlijn overleden. Zijn boeken zijn tot ver buiten het Duitse taalgebied bekend geworden. Kittler was een van de eerste wetenschappers die de relatie tussen techniek en media uitvoerig in kaart hebben gebracht. Correspondent Joost van der Vaart schrijft vanuit Berlijn over

De invloedrijke Duitse media- en literatuurwetenschapper Friedrich Kittler is gisteren op 68-jarige leeftijd in Berlijn overleden.

Zijn boeken zijn tot ver buiten het Duitse taalgebied bekend geworden. Kittler was een van de eerste wetenschappers die de relatie tussen techniek en media uitvoerig in kaart hebben gebracht.

Correspondent Joost van der Vaart schrijft vanuit Berlijn over Kittler, de man die geboren werd met de roepnaam ‘Adolf’ maar daar afstand van nam omdat het hem teveel deed herinneren aan Adolf Hitler.

Abonnees van de digitale editie lezen het artikel hier.

Een Engelstalige lezing van Kittler vindt u hier.

    • een onzer redacteuren