Griekse vuilnismannen moeten weer aan het werk

Bags of garbage are piled near a parked car in Athens October 18, 2011. A wave of individual strikes over recent days by groups ranging from garbage collectors to tax officials, journalists and seamen has given a foretaste of this week's protest which will culminate in mass demonstrations in front of parliament. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: BUSINESS POLITICS TRANSPORT CIVIL UNREST) REUTERS

Griekenland dwingt vuilnismannen weer aan het werk te gaan. Premier Papandreou heeft gisteren een dwangbevel uitgevaardigd om de staking die de vuilophalers zeventien dagen geleden begonnen te beëindigen. Vorige week besloten de EU en het IMF dat Griekenland in november opnieuw 8 miljard euro ontvangt. De bezuinigingen die daaraan als voorwaarde zijn gekoppeld, stuiten op hevig verzet bij de Griekse bevolking. Papandreou riep het parlement gisteren op tot steun. Morgen stemt het parlement over de bezuinigingsplannen. Dan is ook een collectieve 48-uursstaking van de Griekse vakbonden gepland. (Reuters/AP)