Espresso met Erwin Koeman

Erwin Koeman stapt op als trainer van FC Utrecht. Tijdens een ingelaste persconferentie gisteren noemde Koeman de werkomstandigheden bij de club als een belangrijke reden voor zijn vertrek. ‘Ik moest mijn kleedkamer delen,’ zegt hij. ‘Wist je dat assistent-trainer Jan Wouters geen deodorant gebruikt?’

Erwin Koeman. Foto NRC/Bas Czerwinski

Kleedkamer

Erwin Koeman stapt op als trainer van FC Utrecht. Tijdens een ingelaste persconferentie gisteren noemde Koeman de werkomstandigheden bij de club als een belangrijke reden voor zijn vertrek. ‘Ik moest mijn kleedkamer delen,’ zegt hij. ‘Wist je dat assistent-trainer Jan Wouters geen deodorant gebruikt?’ Ik schud mijn hoofd. ‘En hij gorgelt de hele tijd met zijn snot.’ Erwin Koeman neemt een slokje espresso. ‘Weet je wat het ergste is?’ zegt hij. ‘Jan heeft helemaal geen kleedkamer nodig. Hij loopt altijd in dezelfde kleren.’

Erwin Koeman miste als trainer van FC Utrecht vooral ‘dingen als rust, prettige sfeer en privacy.’ Kan hij een voorbeeld geven? ‘Er is geen aparte ruimte om even te praten met de spelers,’ antwoordt Koeman. ‘Denk je dat het fijn coachen is als er een heel stadion mee kan luisteren?’ Technisch directeur Foeke Booy liet weten dat de clubleiding helaas niet op korte termijn aan de wensen van Koeman kon voldoen. ‘Zoveel vroeg ik niet,’ zegt de ex-trainer. ‘Ik wilde stoelen met een massagefunctie in de dug-out, een simpele jacuzzi in de kleedkamer en een betere parkeerplek. En ik wilde een stadionverbod voor Jan Wouters.’ Wat gaat hij nu doen? Koeman haalt zijn schouders op, maar pessimistisch is hij niet. ‘Ik heb gehoord dat Saoedi-Arabië op zoek is naar een nieuwe bondscoach.’

    • Ernest van der Kwast