Dit krijgen we dus niet in Nederland

Je moet even geduld hebben tot je 21e, maar daarna heb je keus genoeg. Tenminste, als je bij dit tankstation in de Amerikaanse staat Wisconsin stopt. De winkelpaden staan vol met tientallen verschillende - en gekoelde - soorten bier. En dat kunnen we in Nederland voorlopig niet verwachten.

http://www.youtube.com/watch?v=GPky6e78eIE

Hier is de verkoop van alcohol door pomphouders sinds 2000 verboden. De regering besloot toen dat het geen goed idee was alcohol aan verkeersdeelnemers te verkopen. De belangenvereniging van tankstationhouders Beta vindt het verbod op de verkoop van alcohol onzin en wil met burgerlijke ongehoorzaamheid een proefproces uitlokken. Op vijf tankstations door het hele land wordt vanaf volgende maand illegaal alcohol verkocht.

Het valt nog te bezien hoelang de tankstation hun burgerlijke ongehoorzaamheid gaan volhouden. Voor de verkoop van alcohol is een vergunning nodig en de Voedsel en Waren Autoriteit gaat controleren of tankstations zich aan de regels houden. Daarnaast ziet het ministerie van Volksgezondheid, en de Tweede Kamer, geen aanleiding de wet te wijzigen.

    • Lex Boon