Opinie

De Wereld en Mens&Kennis

Vandaag heb ik aan de redactie prettig nieuws kunnen melden: we bereiden twee nieuwe bijlagen voor.

  1. Op maandag willen we De Wereld lanceren, een wekelijkse bijlage van 8 pagina’s die vooruit kijkt op de politieke, diplomatieke en geostrategische actualiteit van die week. De bijlage brengt het portret van een ‘wereldspeler’, een essay over grote stromingen, spit een dossier uit, en bevat columns en boekbesprekingen. Deze bijlage moet het karakter van NRC versterken als een krant die veel aandacht heeft voor Europa en de internationale wereld. Het is een uitstalraam voor de kwaliteiten van onze redactie buitenland en van onze correspondenten.
  2. Op dinsdag willen we dan weer  Mens&Kennis lanceren, een wekelijkse bijlage van 8 pagina’s die een antwoord  biedt op de nadrukkelijke vraag van de lezer van NRC Handelsblad naar meer ‘geesteswetenschappen’: filosofie, religie, ‘zingeving’, pedagogie, psychologie en geschiedenis. Het wordt een bijlage met vooral reflecties en beschouwende stukken op deze terreinen, gedreven, geschreven en gedragen door gezichten van onze redactie en door onze medewerkers. Op die manier willen we ons karakter van een krant van de rede en van de reflectie versterken. 

Met De Wereld en Mens&Kennis maken we vanaf begin volgend jaar het rijtje van onze bijlagen af: op maandag De Wereld, op dinsdag Mens&Kennis, op woensdag Film, op donderdag CS, op vrijdag Boeken en op Zaterdag Wetenschap, Opinie&Debat en Lux.

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.