‘Carla Bruni bevallen van dochter’

Sarkozy en Bruni in september bij het Champs Elysée. Foto Reuters / Jacques Brinon

Carla Bruni, de vrouw van Sarkozy, is vanavond bevallen van een dochter. Dat meldden een Frans radiostation en een Franse tv-zender vanavond. Bruni zou rond acht uur vanavond bevallen zijn in de kliniek La Muette in Parijs.

De naam van het dochtertje is nog niet vernomen, zo zei een bron rond Bruni vanavond tegen persbureau AFP. Bruni werd naar verluidt vanochtend vroeg al opgenomen in de kliniek. Sarkozy kwam aan het einde van de middag bij haar langs, maar reisde daarna door naar Frankfurt om met Angela Merkel over de eurocrisis te spreken.

De bevalling is groot nieuws in Frankrijk, want Sarkozy is met de geboorte van het kind de eerste Franse president in functie die vader wordt. Het kind wordt vrijwel zeker ingezet als campagnemiddel bij de presidentsverkiezingen volgend jaar. Voormalig first lady Bernadette Chirac noemde het kind al “de toekomst van Frankrijk”. Onze correspondent Dirk Vandenberghe:

“De kans is groot dat de baby een rol zal gaan spelen in de aankomende presidentsverkiezingen. In deze gemedialiseerde en gepolitiseerde maatschappij kan de geboorte niet uit de actualiteit weggehouden worden. We zagen Sarkozy ook al eerder op foto’s met het zoontje van Bruni voor de piramides in Egypte. Bruni heeft al eerder gezegd dat ze er alles aan wil doen om haar man herverkozen te laten worden. De geboorte van het kind zal niet ongelooflijk geëxploiteerd worden, maar zeker een rol spelen.”

Het is niet de eerste keer dat Sarkozy vader wordt. Hij heeft al drie zonen: Pierre van 26 en Jean van 25 uit zijn eerste huwelijk, en Louis, 14 jaar oud, uit zijn tweede huwelijk. Carla Bruni (43) heeft een zoon van tien uit haar huwelijk met de Franse filosoof Raphaël Enthoven.