Bekijk de hoogtepunten van het laatste debat tussen de Republikeinen

GOP presidential candidates (L-R) former Pennsylvania Senator Rick Santorum, Rep. Ron Paul (R-TX), businessman Herman Cain, former Massachusetts Governor Mitt Romney, Texas Governor Rick Perry, former House of Representatives Speaker Newt Gingrich and Rep. Michele Bachmann (R-MN) take part in the CNN Western Republican debate in Las Vegas, Nevada October 18, 2011. REUTERS/Steve Marcus (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
GOP presidential candidates (L-R) former Pennsylvania Senator Rick Santorum, Rep. Ron Paul (R-TX), businessman Herman Cain, former Massachusetts Governor Mitt Romney, Texas Governor Rick Perry, former House of Representatives Speaker Newt Gingrich and Rep. Michele Bachmann (R-MN) take part in the CNN Western Republican debate in Las Vegas, Nevada October 18, 2011. REUTERS/Steve Marcus (UNITED STATES - Tags: POLITICS) Foto Reuters / Steve Marcus

Gisteravond gingen de belangrijkste Republikeinse presidentskandidaten met elkaar in debat bij CNN in Las Vegas. Volgens The New York Times ging het om “het meest bittere debat van het jaar”.

Aan het debat deden de zeven belangrijkste Republikeinse kandidaten mee. Naast Romney en Perry waren dat Tea Party-voorvrouw Michele Bachmann, voormalig Huis-voorzitter Newt Gingrich, het ervaren Congreslid Ron Paul, zakenman en radiohost Herman Cain en oud-senator Rick Santorum.

Onze correspondent Guus Valk twitterde over het debat. Bekijk zijn tweets terug:

De ruzie tussen Romney en Perry:

Mitt Romney kwam onder vuur te liggen van zijn rivalen, met in de hoofdrol een assertieve Rick Perry die hem - bijwijlen persoonlijk - aanviel op conservatieve consistentie, zijn gezondheidszorgbeleid en zelfs de immigratiestatus van de werknemers in zijn huis (zie tweede video).

De Republikeinse kandidaten stellen zich voor aan het publiek:

Binnenlandse onderwerpen domineren het debat:

De kandidaten vallen het plan van Cain aan voor een 9-9-9-beleid, oftewel het invoeren van een vlaktaks van 9 procent:

Volgens Michele Bachmann heeft zelfs Obama twijfels over zijn eigen onpopulaire zorgplan:

Herman Cain over het besluit van Israël om te onderhandelen met de Palestijnen in ruil voor de vrijlating van Gilad Shalit:

De Republikeinse afgevaardigde en presidentskandidaat Ron Paul beschuldigt Herman Cain ervan dat hij de werklozen en mensen die hun baan verloren tijdens de recessie oneerlijk aanvalt:

De kandidaten mogen dan van dezelfde partij afkomstig zijn, het gaat er af en toe hard aan toe:

Winnaars en verliezers

Bekijk hier wie The Washington Post betitelt als de winnaars en verliezers van het debat. Voor de liefhebber is hier ook hun liveblog na te lezen.