Weer

Na een intermezzo met onstuimig herfstweer keert het zonnige najaarsweer weldra terug. Vannacht vallen vooral in de kustprovincies enkele stevige buien. Plaatselijk komt het bovendien tot hagel en onweer. Op de Wadden staat er ook nog een harde westenwind.

Morgen vallen er opnieuw enkele buien, het meest in het noordelijk kustgebied. Ook landinwaarts is een bui mogelijk. Tussen de buien door is er vrij veel ruimte voor zon. Het wordt echter niet warmer dan 11 of 12 graden.

Donderdag wordt de buiigheid meer en meer onderdrukt door een rug van hoge druk. Vooral het noorden maakt nog kans op een laatste bui. Tijdens zonnige perioden wordt het maximaal 11 graden.

Vanaf vrijdag wordt het weer volledig bepaald door een hogedrukgebied dat zich ontwikkelt boven het oosten van Europa. Hierdoor draait de wind in Nederland naar de zuidhoek. De aanvoer van droge lucht komt op gang, zodat het zonovergoten herfstweer wordt. Een verschil met afgelopen weekeinde is de wind: die is wat sterker. Bovendien is het frisser. Ondanks de zon bereiken de temperatuur zaterdag slechts 11 graden. Ook de nachten zijn vrij koud, met minima tot dicht bij het vriespunt.