Waarschijnlijk werd Jennefer toch misbruikt

Aanvullend onderzoek toont sporen van seksueel misbruik aan op het lichaam van de vermoorde Jennefer.

Hoewel de resultaten van een sectie op het lichaam daar eerder geen aanwijzingen voor opleverden, lijkt de 10-jarige Jennefer van Oostende toch seksueel te zijn misbruikt voor ze om het leven werd gebracht. Gisteren meldde het Openbaar Ministerie in Rotterdam dat bij aanvullend onderzoek toch sporen van misbruik zijn gevonden.

Voor de moord zit de 26-jarige ex-vriend van de oudere zus van Jennefer vast. Jennefer werd in zijn huis in de Boergoensestraat in Rotterdam gevonden. De aanklacht voor moord of doodslag is uitgebreid met seksueel misbruik. De ouders van Jennefer zijn over de uitkomsten van het onderzoek geïnformeerd.

Over wat zich precies in het huis van verdachte Anthony K. heeft afgespeeld, is nog niet veel bekend. Jennefer werd sinds zaterdagmiddag 8 oktober vermist. De politie liet een Amber Alert uitsturen om mensen te laten uitkijken naar het meisje. Ze werd een dag later gevonden nadat een telefoontap in de richting van Anthony K. had gewezen.

Woensdag wordt Jennefer in Rotterdam begraven. Een dag later vindt een stille tocht plaats van haar ouderlijk huis naar het huis waar ze is gevonden. (NRC)