Video: het eerste interview van Gilad Shalit na vijf jaar gevangenschap

Direct na zijn vrijlating werd de Israëlische soldaat Gilad Shalit geïnterviewd door de Egyptische televisie. Na vijf jaar gevangenschap en jarenlange onderhandelingen voor zijn vrijlating waarbij de hele wereld meekeek, kon hij eindelijk vertellen hoe hij zijn tijd doorkwam en wat hij nu denkt.

Shalit liet allereerst weten dat hij in goede gezondheid verkeert en dat hij goed behandeld werd door Hamas. Hoewel hij zijn vrijlating als plotseling ervaarde, was het geen verrassing voor hem. Shalit: “het waren vijf hele lange jaren, maar ik heb altijd geweten dat ik thuis zou komen”.

In het interview sprak hij de hoop uit dat de gevangenruil die zorgde voor zijn vrijlating leidt tot een betere verstandhouding tussen Israël en de Palestijnen en een hervatting van het vredesproces. Bekijk het hele interview hieronder terug.

http://youtu.be/gfZNUEhhjMU