NS verstuurt sms-alert bij extreem weer

Het extreme winterweer zorgde in december voor veel problemen op het spoor en veroorzaakte grote drukte op perrons en stationshallen door gestrande reizigers, zoals hier in Eindhoven. Foto Twitter / Joris van Duin
Het extreme winterweer zorgde in december voor veel problemen op het spoor en veroorzaakte grote drukte op perrons en stationshallen door gestrande reizigers, zoals hier in Eindhoven. Foto Twitter / Joris van Duin Het extreme winterweer zorgde in december voor veel problemen op het spoor en veroorzaakte grote drukte op perrons en stationshallen door gestrande reizigers, zoals hier in Eindhoven. Foto Twitter / Joris van Duin

De NS gaat treinreizigers met sms’jes vooraf waarschuwen als er een aangepaste dienstregeling wordt ingesteld als gevolg van extreem weer. Reizigers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de gratis service.

Volgens een woordvoerder van de NS wordt de kans kleiner dat reizigers voor een verrassing komen te staan, zoals vorig jaar december vaak het geval was als gevolg van de vele sneeuwval. Dat meldt persbureau Novum. De waarschuwingen hebben niet alleen betrekking op winterweer, maar kunnen ook in de zomer worden uitgegeven als er hevig onweer wordt verwacht.

De woordvoerder verwacht dat de dienst hoogstens tweemaal per jaar een sms zal versturen aan reizigers. Ook bij een acute, grote storing wil de NS zo snel mogelijk een sms versturen. De tekstberichten kunnen bovendien alleen voor bepaalde regio’s gelden.