Muziekfestival Pukkelpop is er volgend jaar zomer gewoon weer

Het Belgische muziekfestival Pukkelpop keert zomer 2012 gewoon terug. De organisatie maakte gisteren bekend van 16 tot en met 18 augustus opnieuw een volwaardig festival met acht podia te organiseren. Pukkelpop komt de bezoekers van de afgelopen editie, die werd afgelast wegens het noodweer, tegemoet met drank- en eetbonnen van 75 of 150 euro voor de volgende drie edities tot en met 2014.

Lange tijd was onzeker of het festival volgend jaar doorging. Door omgewaaide bomen en tenten kwamen dit jaar op het terrein in Hasselt vijf mensen om het leven en vielen er ongeveer 150 gewonden. In een verklaring laat de organisatie weten dat „de financiële schade aanzienlijk is en het festival enkel zal kunnen voortbestaan dankzij en met de steun van velen en de sterke reputatie die het festival in het verleden opbouwde”. De organisatie onderkent dat gevolgen de komende jaren nog zwaar zullen drukken op het festival.

De Belgische justitie concludeerde half augustus dat de organisatie niets te verwijten viel, het noodweer kwam zeer onverwacht.