Erwin Koeman weg bij FC Utrecht

Erwin Koeman (50) is vandaag opgestapt als hoofdtrainer van FC Utrecht. Koeman, die sinds mei bij de eredivisieclub actief was, heeft het bestuur gevraagd zijn contract onmiddellijk te ontbinden. Hij wordt vervangen door assistent Jan Wouters.

„Ik kan mijn ei niet kwijt. Ik verlang honderd procent bezieling, maar constateer die bij mezelf niet meer. Op dit moment passen FC Utrecht en ik niet meer bij elkaar”, zei Koeman vanmiddag op een persconferentie in stadion Nieuw Galgenwaard.

Koeman gaf als directe reden voor zijn plotselinge afscheid de zijns inziens matige werkomstandigheden op trainingscomplex Zoudenbalch. „Het gaf geen veilig gevoel voor spelers. Alles en iedereen loopt daar door elkaar heen. Daar heb ik me enorm aan geërgerd.”

Erwin Koeman werd voor de zomer gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Ton du Chatinier. De eerste spanningen ontstonden toen de club in de zomer de topspelers Dries Mertens, Kevin Strootman en Ricky van Wolfswinkel en doelman Michel Vorm verkocht. De irritaties tussen Koeman en technisch directeur Foeke Booy werden nog duidelijker toen de club Rodney Sneijder eind augustus van Ajax huurde. De coach voelde zich gepasseerd.

Erwin Koeman, oudere broer van Feyenoord-trainer Ronald, was eerder hoofdcoach van RKC, Feyenoord en het Hongaarse elftal. De 34-voudig international speelde voor FC Groningen, PSV en KV Mechelen.

Jan Wouters wordt vanaf vandaag geassisteerd door Rob Alflen, nu trainer van de A-jeugd. Beiden zijn ras-Utrechters en voetbalden bij FC Utrecht en bij Ajax. Wouters was ploeggenoot van Erwin Koeman in het gouden EK-elftal van 1988.

Wij passen niet bij elkaar: pagina 28