Erwin Koeman stopt als trainer van FC Utrecht - ‘facilitaire omstandigheden ondermaats’

Koeman tijdens de persconferentie.

Erwin Koeman stopt als trainer van FC Utrecht. Rob Alfen en Jan Wouters zullen voorlopig de technische staf van de club vormen. Dat heeft de club zojuist op een persconferentie bekend gemaakt.

Koeman stopt omdat hij bij de club de professionaliteit mist die hij wel had verwacht. Volgens Koeman passen hij en de club op dit moment niet bij elkaar en heeft hij een verkeerde keuze gemaakt. Koeman:

“Wat ik mezelf kwalijk neem is dat ik me niet goed om de hoogte heb gesteld van de omstandigheden op het trainingscomplex. Eenmaal aan het werk kwam ik erachter dat ik de faciliteiten miste om optimaal te werken. Daarbij ging het vooral om dingen als rust, prettige sfeer en privacy.”

Als voorbeeld gaf Koeman het feit dat hij zijn kleedkamer op sportcomplex Zoudenbalch moet delen met jeugdtrainers en dat er geen aparte ruimte is om te overleggen met spelers. Daardoor voelde Koeman zich niet op zijn gemak en ging hij met tegenzin naar zijn werk.

Op korte termijn waren de wensen van Koeman niet te realiseren, meldde technisch directeur Foeke Booy op de persconferentie.

Hij wordt opgevolgd door Jan Wouters, die als assistent al in dienst was van de club. Wouters maakt in ieder geval het lopende seizoen af.

‘Akkefietje speelde geen rol’

Aan het begin van het seizoen kwam Koeman in botsing met de leiding van de club. Hij was niet op de hoogte van de transfer van Rodney Sneijer. Na excuses van technisch directeur Foeke Booy besloot Koeman aan te blijven. Op de persconferentie werd benadrukt dat dit ‘akkefietje’ geen rol heeft gespeeld bij de keuze van Koeman om te stoppen.

FC Utrecht bezet op dit moment de tiende plek in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht volgde Koeman dit voorjaar Ton du Chatinier op. Daarvoor was Koeman bondscoach van Hongarije. In de eredivisie was Koeman eerder actief bij Feyenoord en RKC Waalwijk.