‘Arrestaties na grote inval politie bij motorclub Satudarah’

De politie heeft vanavond rond acht uur een grote inval gedaan bij een pand van de motorclub Satudarah in Zundert. Volgens een politiewoordvoerder zijn verschillende leden van de motorclub opgepakt.

De inval bij Satudarah is onderdeel zijn van een grote recherche-actie van politie en justitie in de regio Midden- en West-Brabant, aldus de woordvoerder tegen persbureau Novum. Er zijn vanavond meerdere invallen in de regio zijn gedaan, waaronder een grote operatie bij het pand van Satudarah in Zundert. Agenten hebben het pand volgens Omroep Brabant voor de inval omsingeld. Na afloop van de inval werd het pand afgezet met hekken. In de omgeving van het clubhuis zijn ook helikopters gesignaleerd.

De reden van de invallen zijn niet duidelijk, maar de NOS suggereert dat ze mogelijk te maken hebben met bedreigingen die leden van Satudarah hebben geuit in de Brabantse horeca.

Satudarah is een Molukse motorclub die eerder dit jaar in het nieuws kwam omdat de club steeds vaker de confrontatie zou zoeken met de Hells Angels. Eind juli werden 43 leden van de club gearresteerd in Amsterdam. Begin september werd een groot aantal leden van Satudarah op de A2 ingesloten door de Mobiele Eenheid voor een controle.