Amerikaanse presidentskandidaat brengt ode aan de pizza

Foto Reuters / Eric Thayer

Hij was al een opvallende verschijning in de race om het Republikeinse ticket vanwege zijn verleden als radiohost en CEO van een pizzaketen, maar Herman Cain heeft opnieuw opzien gebaard. Nu omdat hij in 1991 een muzikale ode aan de pizza blijkt te hebben gebracht.

“Net nu de Republikeinse race niet gekker meer leek te kunnen worden”, schrijft Mashable.com, dook onderstaand filmpje van Cain op waarin hij in een wit gewaad het nummer “Imagine” van John Lennon zingt. De Republikein zingt echter niet de gewone tekst, maar een ‘pizzaversie’ van het wereldberoemde nummer. De eerste regel van het refrein is dan ook: “Imagine there’s no pizza…”

Cain geldt sinds kort tijd als serieuze kandidaat voor de nominatie omdat het Republikeinse veld weinig echte uitschieters kent. Komende nacht gaan de Republikeinse kandidaten, waaronder ook de favorieten Mitt Romney en Rick Perry, voor het laatst met elkaar in debat voordat de campagne voor de voorverkiezingen echt losbarst. Onze Amerika-correspondent Guus Valk twitterde vanavond dat het debat interessant wordt:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Om naar uit te zien: Republikeins debat om 2 uur NL tijd. Romney doorstond alle vorige debatten, tegenstanders werken zich in de nesten