Allememachies. Ferry Corsten kan wél lachen om clown Bassie

Clown Bassie tijdens de uitzending van House Ibiza.

Ferry Corsten is boos op clown Bassie. Althans, dat meldde Pownews gisteravond. Volgens het programma heeft de dj een advocaat ingeschakeld omdat hij door een uitzending van House Ibiza imagoschade heeft geleden. Maar klopt dat wel?

In het programma van omroep Powned, dat vrijdag werd uitgezonden, klom clown Bassie op het podium tijdens een optreden van de dj. Pownews meldde dat de dj naar aanleiding van de aflevering “geld wil zien” en toonde dit sms’je van zijn advocaat:

Ferry Corsten reageerde net op Twitter op de berichtgeving:

Allememachies.. Ik heb via verschillende media begrepen dat ik mijn grote kinderheld Bassie zou aanklagen wegens imagoschade…? Dat ik geld zou gaan claimen van de enige echte Clown van Nederland, is natuurlijk compleet belachelijk. Maar ik heb er erg om moeten lachen.
Bassie, bij deze ben je van harte uitgenodigd voor mijn show morgen tijdens ADE. Altijd blijven lachen :)

We belden net met Marieke Pohlman, die in het managementteam van Ferry Corsten zit.

“Die sms had niks met Bassie te maken. Het ging over afspraken die gemaakt waren met het programma over wat wel en niet uitgezonden zou worden. Daar heeft de omroep zich niet aangehouden. Er is wat uitgezonden wat niet de bedoeling was.”

Het management wil niet zeggen welke afspraken door de omroep niet nageleefd zijn. Pohlman zegt echter dat er geen verdere gerechtelijke stappen worden ondernomen. De sms is volgens haar in “een opwelling” verstuurd.

Bekijk hieronder de aflevering van het programma House Ibiza terug:

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Bassie schreef een maand geleden op zijn site dat Corsten hem had uitgenodigd:

Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

(…)

Ik ben deze zomer naar Ibiza geweest. PowNed TV had mij gevraagd of ik daar wat opnames wilde maken met Rutger Castricum. Nou ben ik wel in voor een lolletje dus dat was een leuke zomervakantie. We hebben veel gelachen want Rutger is bijzonder aardig maar ook zo gek als een deur. We zijn zelfs samen op stap geweest en hebben feest gevierd tot vroeg in de morgen in een van de grootste discotheken ter wereld: Amnesia.

Amnesia betekent geheugenverlies. Nou, door de muziek die ze daar draaien ga je af en toe wel aan je zelf twijfelen hoor. De Nederlandse DJ Ferry Corsten had ons met de hele filmploeg uitgenodigd en dat is me een feest geworden. Er waren zo’n 7000 bezoekers aan het feesten en toen ik om 4 uur ‘s morgens met mijn clownskop achter de mengtafel naast Ferry opdook juichten de ruim 1000 aanwezige Hollanders en Belgen ons toe of dat we zojuist het winnende doelpunt hadden gemaakt. Dat was lachen!

Gelukkig voor Bassie kon Ferry Corsten dus wél om hem lachen.