Ajax pakt eerste zege Champions League bij Dinamo Zagreb

De spelers van Ajax juichen nadat Derk Boerrigter de Amsterdammers op 0-1 heeft gezet. Foto Reuters / Nikola Solic

Ajax heeft vanavond een belangrijke overwinning in de Champions League geboekt. De Amsterdammers waren in Kroatië met 0-2 te sterk voor Dinamo Zagreb.

Derk Boerrigter tekende in de 49e minuut voor de 1-0, Christian Eriksen maakte vlak voor tijd de tweede treffer. Door de zege staat Ajax tweede met vier punten uit drie duels, evenveel als nummer drie Olympique Lyon.

Ajax begint slecht, maar herstelt zich snel

Direct vanaf de aftrap liet Ajax zich van zijn slechtste kant zien. Gregory van der Wiel bracht zijn doelman Kenneth Vermeer binnen tien seconden al in de problemen met een zwakke terugspeelbal, maar de Amsterdammers bleven schadevrij. Na de eerste vijf minuten waarin de thuisploeg aandrong nam Ajax langzaam de regie over, maar de goal viel niet.

Ajax had wel degelijk kansen om de leiding te nemen. Al na elf minuten had Siem de Jong een dot van een kans toen de Kroatische keeper een hard schot losliet, maar de aanvaller tikte net voorlangs. Ook later kregen de Amsterdammers mogelijkheden, maar in de rust zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Vroeg in de tweede helft kwam dan toch de treffer. In de 49e minuut schoot Boerrigter, een van de gevaarlijkste spelers van Ajax, eindelijk raak. Nadien stond weinig een Amsterdamse stormloop in de weg, maar de Ajax-spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Twee keer werd nog de paal geraakt voordat Eriksen in de negentigste minuut de beslissende 2-0 scoorde.

Real wint in eigen huis eenvoudig van Olympique Lyon: 4-0

In de andere poulewedstrijd won Real Madrid eenvoudig met 4-0 van Olympique Lyon. Karim Benzema opende na negentien minuten de score voor de Koninklijke. Na rust kwamen daar treffers van Sami Khedira en Sergio Ramos bij, met tussendoor een eigen doelpunt van Lyon-doelman Hugo Lloris.

Real Madrid staat met de volle negen punten afgetekend eerste. Ajax en Olympique Lyon volgen op respectievelijk de tweede en de derde plaats met vier punten. Dinamo Zagreb haalde nog geen punt en staat laatste.