100-jarige loopt marathon

Fauja Singh, 100, receives a finishing medal after crossing the line in the Toronto Waterfront Marathon in Toronto on Sunday, Oct. 16, 2011. (AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn)
Fauja Singh, 100, receives a finishing medal after crossing the line in the Toronto Waterfront Marathon in Toronto on Sunday, Oct. 16, 2011. (AP Photo/The Canadian Press, Frank Gunn) AP

Hij is de oudste marathonloper ter wereld. Acht uur, 25 minuten en 18 seconden deed de 100-jarige Fauja Singh, met tulband, zondag over de marathon van Toronto. Hij eindigde als 3850ste, maar door zijn leeftijd vestigde hij een nieuw record in het Guiness Book of Records. Singh, geboren in de regio Punjab en opgegroeid in Londen, liep zijn eerste marathon toen hij 89 was. Hij begon pas met rennen na het overlijden van zijn vrouw. Singh heeft, net als David Beckham, op een reclameposter van Adidas gestaan. (AP)