Zes maanden oude baby gevonden na Amber Alert

De politie heeft gistermiddag de zes maanden oude Serena uit Almere voor wie eerder eerder die middag een Amber Alert uitging in goede gezondheid aangetroffen. Haar 23-jarige vader had haar meegenomen en niet bij haar moeder teruggebracht. De vader is meegenomen om te worden verhoord, meldt een politiewoordvoerder. De baby was sinds zaterdag vermist. NS-personeel zag vader en dochter na het Amber Alert zitten in de trein tussen Rotterdam en Utrecht en waarschuwde de politie.

Wat er in de tussentijd precies met haar is gebeurd, is onduidelijk. Het was de negende keer dat er in Nederland een Amber Alert werd afgegeven. Vorige week kreeg de politie kritiek omdat ze te laat tot een Amber Alert zou zijn overgegaan voor de vermiste Jennefer uit Rotterdam. (Novum)