Weer

We gaan een periode in met wisselvallig en frisser weer. Vanaf de Noordzee trekt deze week wisselvallig weer Nederland binnen, veroorzaakt door een lagedrukgebied met zijn kern op de Noorse zee. Koelere lucht wordt onze kant opgestuwd, soms met een stevige wind. Tegen het einde van de week wordt het weer rustiger in Nederland, dankzij een uitloper van hoge druk.

In de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit Noord-Holland toe. Tegelijkertijd trekt de wind aan. Aan zee wordt deze krachtig tot hard, landinwaarts meest matig. Vervolgens trekt een koufront met buiige regen vanuit het noordwesten het land binnen, met aan zee enige tijd zware windstoten. Het is, met 10 tot 12 graden, niet koud .

Veel warmer wordt het overdag niet en tegen de ochtend is het, met uitzondering van het oosten en zuidoosten, overal buiig. Tijdens de ochtendspits is het op de meeste plekken nog regenachtig, maar later in de ochtend wordt het vanuit het noordwesten op steeds meer plekken droog en klaart het zelfs even flink op. Verspreid door het land valt in de middag wel weer een aantal buien, bij maxima rond 12 graden.

Tot en met donderdag vallen er pittige buien, daarna wordt het rustiger.