Vermoorde Jennefer waarschijnlijk toch misbruikt

Het vermoorde 10-jarige meisje Jennefer is vermoedelijk toch seksueel misbruikt. Resultaten van een sectie op haar lichaam leverden daar eerder geen aanwijzingen voor op, maar bij aanvullend onderzoek zijn toch sporen van misbruik gevonden. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Voor de moord zit de 26-jarige ex-vriend van de oudere zus van Jennefer vast. Jennefer werd in zijn huis in de Boergoensestraat in Rotterdam gevonden. De aanklacht voor moord of doodslag is uitgebreid met seksueel misbruik. De ouders van Jennefer zijn over de uitkomsten van het onderzoek geïnformeerd.

Het eerdere onderzoek wees al uit dat Jennefer met geweld om het leven is gebracht. Over wat zich precies in het huis van verdachte Anthony K. heeft afgespeeld is nog niet veel bekend. Ook de kinderen van de zus waren bij K. thuis op de dag dat Jennefer werd gevonden, liet zij zelf weten. Zij wees K. via Facebook aan als schuldige.

Amber Alert na vermissing

Jennefer werd sinds zaterdagmiddag 8 oktober vermist. De politie liet een Amber Alert uitsturen om mensen uit te laten kijken naar het meisje. Ze werd een dag later gevonden nadat een telefoontap in de richting van Anthony K. had gewezen.

Woensdag wordt Jennefer in Rotterdam begraven. Een dag later vindt een stille tocht plaats van haar ouderlijk huis naar het huis waar ze is gevonden.

    • Lex Boon