Tunesiërs protesteren tegen ultraconservatieven

Meer dan tweeduizend Tunesiërs zijn zondag onder zware politiebeveiliging de straat opgegaan om te demonstreren voor een seculiere staat die meer vrijheden toestaat. De mars is een antwoord op geweld door islamitische extremisten. De spanningen in het Noord-Afrikaanse land zijn hoog opgelopen in de aanloop naar de verkiezingen van 23 oktober, wanneer een constitutionele vergadering wordt gekozen die een nieuwe grondwet zal schrijven. Nieuwe ultraconservatie groepen moslims hebben onlangs bioscopen en televisiestations aangevallen omdat er materiaal zou worden uitgezonden dat zij beledigend vonden voor de islam. Begin dit jaar vond er in Tunesië een volksopstand plaats waardoor de president werd verdreven en de Arabische Lente begon. (Novum, AP)