Rijkste vrouw van Frankrijk onder curatele geplaatst

Liliane Bettencourt, de erfgename van cosmeticagigant L’Oréal en de rijkste vrouw van Frankrijk. Foto AFP / Francois Guillot

Liliane Bettencourt, de erfgename van cosmeticagigant L’Oréal, is verminderd toerekeningsvatbaar en wordt onder curatele geplaatst. Dat heeft een rechter in Frankrijk bepaald, melden de advocaten van de rijkste vrouw van Frankrijk. De 88-jarige Bettencourt leidt volgens medische experts aan dementie en Alzheimer, meldt persbureau AFP.

Bettencourt is al jaren verwikkeld in een een juridische strijd met haar enige dochter Francoise Meyers-Bettencourt. Die vindt dat haar moeder niet meer in staat is om haar vermogen goed te beheren. Naar schatting bedraagt dat vermogen zo’n 16 miljard euro. Francoise Meyers-Bettencourt krijgt nu het beheer over een deel van dat vermogen, zo’n 1 miljard euro.

De advocaat van Bettencourt noemt het besluit van de rechter “diep teleurstellend” en is van plan om beroep aan te tekenen.

    • Lex Boon