‘Onze jongens’… wanneer worden ze nou gehuldigd?

Het Nederlands honkbalteam na het in ontvangst nemen van de historische wereldtitel. Foto AP / Arnulfo Franco

Nederlandser kan het haast niet: zijn we een keer de beste, is er weer gesodemieter over een huldiging. Het ijzer wordt gesmeed nu het nog ietwat heet is: de huldiging van de wereldkampioenen honkbal zal volgende maand plaatsvinden.

De Nederlandse bond, de KNBSB, wil heel graag het complete team eren. Dat is nobel, want ze hebben het met z’n allen gedaan. Maar het probleem is dat tien van de 26 wereldkampioenen op Curaçao wonen en/of in het buitenland spelen. Die mannen vliegen vanaf Panama, waar het WK werd gehouden, direct terug naar hun woonplaats.

Het merendeel van de selectie - achttien mannen - landt morgenvroeg rond half negen echter op Schiphol. Daar is dan wel een persconferentie. Leuk voor de media, niet leuk voor fans en bewonderaars. De andere spelers reizen meteen door naar hun geboorteland Curaçao of melden zich weer bij hun club. Daarom heeft de KNBSB besloten om de huldiging uit te stellen.

Het is nog niet duidelijk in welke plaats de huldiging zal plaatsvinden. Haarlem heeft zich hier als honkbalstad wel al voor gemeld. Ook Utrecht zou de honkballers al welkom hebben geheten.

De uitgelaten wereldkampioenen nu al zien? Bekijk onderstaand filmpje, dat is gemaakt door de Panamese televisie en toont vooral (vanaf 2 minuten) close-up feestvreugde van de Oranje-spelers:

    • Jules Seegers