Leger Kenia valt Somalië binnen na ontvoeringen

Keniaanse troepen zijn gisteren Somalië binnengedrongen en hebben met luchtaanvallen militanten van de moslimextremistische Al-Shabaab van twee standplaatsen dichtbij de Keniaanse grens verdreven. De aanval was een gezamenlijke tegenaanval met het Somalische leger nadat twee Spaanse ontwikkelingswerkers donderdag ontvoerd werden uit het vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia. Volgens Kenia zit Al-Shabaab daarachter, maar de militie ontkent iedere betrokkenheid. Vorige maand nog werden een Britse en een Franse vrouw ontvoerd vanuit een strandresort, wat een flinke klap betekent voor de Keniaanse toeristenindustrie. Volgens Kenia is Al-Qaeda betrokken bij de ontvoeringen op Keniaans grondgebied en heeft het land het recht zich op deze manier te verdedigen. (Reuters, BBC)