Kortkolom media

Chinese prijs voor fotograaf Utrecht

Rotterdam. Robin Utrecht, ANP-fotograaf, heeft een fotoprijs gewonnen van het Chinese staatspersbureau Xinhua News Agency. Utrecht won in de categorie Best Professional Singles Award met een foto van een ondervoed kind in de Hoorn van Afrika. Het is de tweede Aziatische prijs die hij wint. In juli won hij al een Zuid-Koreaanse prijs (NRC).

Europese mediaprijs voor ‘In Turkije’

Rotterdam. Het reisprogramma In Turkije (VPRO) van Bram Vermeulen – tevens correspondent voor deze krant – heeft vrijdag een Erasmus EuroMedia Award gewonnen in Wenen. De prijzen zijn bedoeld voor mediaproducten die bijdragen aan de ontwikkeling van de Europese samenleving. Ook de documentaireserie 'Veerboot naar Holland' (VARA) won een prijs. Veerboot naar Holland gaat over de emigratie van vijf Turkse gezinnen. (NRC).

Novec wil zendmast Smilde herbouwen

Rotterdam. Antennebeheerder Novec wil een nieuwe zendmast bouwen bij Smilde. De oude mast brak af na een brand op 15 juli, waarna een goed deel van Nederland weinig tot geen radio kon ontvangen. Het bedrijf moet eerst overleggen met de gebruikers over hun wensen en de hoogte van de nieuwe metalen mast. Het betonnen deel van de mast wordt de komende drie maanden hersteld door bouwbedrijf BAM. Het volledig herstel zal naar verwachting één jaar duren. Omdat er nog steeds ontvangstklachten zijn, wil Novec met een tijdelijke tweede mast tegemoet komen aan gebruikers. (NRC)

Van Dijk in bestuur van Eredivisie Media

Rotterdam. AT5-hoofdredacteur Ton F. van Dijk treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Eredivisie Media & Marketing CV. In dit bedrijf beheren de voetbalclubs uit de eredivisie hun mediabelangen, onder meer met de exploitatie van tv-zender Eredivisie Live. Van Dijk gaat in het bestuur namens tv-producent Endemol. Hij vervangt bestuurslid Paul Römer Van Dijk: „Endemol wil mij waarschijnlijk graag hebben wegens de media-ervaring die ik breng.” Van Dijk was van 2000 tot 2007 aansluitend netcoördinator van Nederland 1, van Nederland 2 en directeur programmering bij de Publiek Omroep. (NRC)