Esther Verhoef wint NS Publieksprijs 2011

Esther Verhoef is met haar boek Déjà vu de winnaar van de NS Publieksprijs 2011. Dat is zojuist door het CPNB bekend gemaakt. Déjà vu ontving 20,3 procent van de stemmen. Esther Verhoef ontving de prijs vanavond in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van de winnares van vorig jaar, Simone van der Vlugt. De

Esther Verhoef is met haar boek Déjà vu de winnaar van de NS Publieksprijs 2011. Dat is zojuist door het CPNB bekend gemaakt.

Déjà vu ontving 20,3 procent van de stemmen. Esther Verhoef ontving de prijs vanavond in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van de winnares van vorig jaar, Simone van der Vlugt. De NS Publieksprijs is dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt. Ruim 66.000 mensen brachten hun stem uit, een verdubbeling van het aantal stemmen van vorig jaar. De prijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2011, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een treinabonnement.

In de thriller Déjà vu gaat een jonge journaliste die haar baan kwijt is geraakt naar Frankrijk om uit te huilen bij een vriendin. Deze blijkt verdwenen en als de journaliste op onderzoek gaat, komt ze zelf in gevaar.

De thriller kwam in week 36 van 2010 op nummer 1 binnen in De Bestseller 60. Het boek stond vijf weken op de eerste plaats en heeft in totaal 34 weken in De Bestseller 60 gestaan. Alle thrillers van Esther Verhoef werden tot nu toe genomineerd voor de NS Publieksprijs: Rendez-Vous (2006), Close-up (2007) en Alles te verliezen (2009).

Naast Déjà vu waren dit jaar voor de NS Publieksprijs genomineerd: Bonita Avenue van Peter Buwalda, Congo van David van Reybrouck, Vaslav van Arthur Japin, Wij zijn ons brein van Dick Swaab en Zomerhuis met zwembad van Herman Koch. Vorig jaar won Simone van der Vlugt met Op klaarlichte dag. Eerdere ging de prijs onder andere naar Het diner van Herman Koch, De overgave van Arthur Japin, Het zijn net mensen van Joris Luyendijk en Komt een vrouw bij de dokter van Kluun.