En dit gebeurde nog in het weekend

De politie heeft gistermiddag de zes maanden oude Serena voor wie een Amber Alert uitging in goede gezondheid aangetroffen. Haar 23-jarige vader had de baby uit Almere meegenomen en niet bij haar moeder teruggebracht. Het Amber Alert is ingetrokken. De vader is meegenomen voor verhoor, meldde een politiewoordvoerder. De baby was sinds zaterdag vermist. NS-personeel zag vader en dochter na het Amber Alert zitten in de trein tussen Rotterdam en Utrecht en waarschuwde de politie. Het was de negende keer dat in Nederland een Amber Alert werd gegeven. (Novum)

De gezagvoerder van een KLM-toestel heeft gisteravond om assistentie van de brandweer op Schiphol gevraagd. Het toestel is echter veilig geland en de hulpdiensten hoefden niet in actie te komen, liet een woordvoerder van de luchthaven weten. Het ging om een Fokker 70 met 36 passagiers aan boord, volgens de KLM. Bij vertrek in Noorwegen was een technisch probleem gesignaleerd bij het opstijgen, reden voor een zogenoemde voorzorgslanding in Amsterdam. (Novum)