In beeld

Dodelijke crash bij IndyCar-race van Las Vegas

Tijdens de IndyCar-race in Las Vegas vond gisteren een enorm ongeluk plaats, waarbij vijftien auto's betrokken waren. De 33-jarige Engelsman Dan Wheldon, tweemalig winnaar van de Indy 500 in Indianapolis, kwam om het leven. De race in Las Vegas was de laatste van het huidige seizoen. Dan Wheldon laat een echtgenote, een 2-jarige zoon en een zoontje van zes maanden achter.
Het ongeluk tijdens de IndyCar-race in Las Vegas van gisteren. Dan Wheldon, tweemalig winnaar van de Indianapolis 500, overleed bij de crash.
AP / Jessica Ebelhar
De crash waarbij vijftien auto’s betrokken waren. Helemaal links komt de auto van de Australiër Will Power van de grond. De 33-jarige Engelsman Dan Wheldon kwam om bij het ongeluk.
AP / Jessica Ebelhar
De auto van Will Power raakt de muur terwijl de vlammen uit de wagen van Dan Wheldon (links) slaan. Bij de crash tijdens de IndyCar-race in Las Vegas van gisteren waren vijftien coureurs betrokken. Wheldon stierf aan zijn verwondingen.
Reuters / Barry Ambrose
De auto van J.R. Hildebrand (rechts) komt los van de grond nabij Townsend Bell (links) en Jay Howard (midden). Bij de crash waren in totaal vijftien auto’s betrokken. Voor de Brit Dan Wheldon was de crash fataal: hij stierf aan zijn verwondingen.
Reuters / Barry Ambrose
Zwaar gehavende auto’s na de crash.
AFP / Robert Laberge
De auto van Wade Cunningham (Nieuw-Zeeland) na de crash waarbij vijftien auto’s betrokken waren.
AFP / Robert Laberge
De Schot Dario Franchitti omhelst een teammedewerker na de crash waarbij Dan Wheldon om het leven kwam.
AFP / Tom Pennington
IndyCar-coureur Dario Franchitti (Schotland) wacht in zijn auto op de aanvang van vijf ererondes voor Dan Wheldon, die eerder op de dag tijdens de race op de Las Vegas Motor Speedway om het leven kwam bij een enorme crash.
Reuters / Steve Marcus
Coureurs komen binnen na vijf ererondjes voor de omgekomen Brit Dan Wheldon.
AFP / Robert Laberge
Teamgenoten staan op een rij nadat de coureurs terugkeren van vijf rondjes ter ere van de omgekomen Wheldon.
AFP / Tom Pennington
Fans staan op de tribune terwijl de coureurs vijf rondjes rijden ter nagedachtenis van Dan Wheldon.
AP / Eric Jamison