Badmintontoppers weer in het Nederlandse team

Bond en spelers hebben oplossing gevonden voor het sponsorconflict.

De vier beste badmintonners van Nederland – Yao Jie, Judith Meulendijks, Dicky Palyama en Eric Pang – zijn weer welkom in de nationale selectie. Dat meldde de NOS gisteren. Al ruim een jaar etterde de zaak tussen Badminton Nederland en de vier badmintonners. De spelers raakten in conflict met de bond omdat ze bij titeltoernooien voor landenteams werden verplicht met materiaal van de sponsor van de bond (Yonex) te spelen en niet de rackets van de eigen sponsor mochten gebruiken.

„Na diverse onderhandelingen zijn we er toch uitgekomen. Yonex wil ook het beste voor het Nederlandse badminton. We zijn er heel blij mee”, zei bondsvoorzitter Ted van der Meer gisteren tegen de NOS. De vier mogen nu toch met de rackets van hun eigen sponsor spelen bij het nationale team.

Vorig jaar spanden de topspelers en hun materiaalsponsor Dunlop Slazenger International een rechtszaak aan tegen de bond, die een lucratief contract had gesloten met Yonex. De bond krijgt in ruil hiervoor 3,2 miljoen euro voor zeven jaar. De rechtszaak lijkt nu van de baan. (NRC)